marți, 1 septembrie 2009

Garmin Edge ® 500



OLATHE, Kansas – 1 septembrie – Garmin International Inc, divizie a Garmin Ltd. (NASDAQ:GRMN) lider global in producerea de sisteme de navigatie prin satelit, a lansat astazi modelul aerodinamic Edge 500, ce reprezinta un pas inainte in tehnologia ciclismului. Cantarind doar 57 de grame, Edge 500 dispune de un receptor GPS de inalta sensibilitate, nu necesit calibrare, poate fi schimbat rapid intre biciclete si se conecteaza wireless cu dispozitivele de masurare compatibile cu tehnologia ANT+.



"Ascultand dorintele de la cel mai bun focus grup posibil, ciclistii Pro Tour ai echipei Garmin-Slipstream, am dezvoltat un calculator pentru biciclete redutabil pentru profesionisti, dar indeajuns de simplu pentru a fi utilizat si de incepatori", a precizat Bogdan Condurateanu, director tehnic al Sheba Distribution, reprezentant unic al Garmin in Romania.

Conceput pentru ciclistii profesionisti, sistemul de navigatie Edge 500 monitorizeaza pozitia, puterea, ritmul inimii, viteza, tempo-ul, altitudinea si inclinarile. Pentru date mai exacte privind urcarile si coborarile, Edge 500 incorporeaza un altimetru barometric care sa detecteze schimbari ale altitudinii. Edge 500 se sincronizeaza wireless prin tehnologia ANT+ cu dispozitivele de masurare compatibile. Edge 500 se conecteaza wireless cu senzorii de viteza-cadenta ai Garmin ai dispune de o estimare a ritmului cardiac bazat pe calorii. Integrand un receiver GPS dotat cu tehnologia HotFix care gaseste si mentine receptia satelitilor, Edge 500 afiseaza de asemenea valoarea temperaturii, schimbul automat de fus orar si alerte in cazul in care distantele sunt parcurse fara timer-ul pornit. Edge 500 are o autonomie a bateriei de 18 ore si dispune de un suport de prindere care se aplica pe gatul sau ghidonul bicicletei.



“Din momentul in care a devenit sponsorul nostru, Garmin garanteaza pentru cea mai buna tehnologie,” a precizat Christian Vanda Velde din echipa Garmin, ciclist clasat printre primii 8 în cadrul Tour de France. “ În timpul antrenamentelor, am avut urmatoarele cerinte: doream un dispozitiv mai mic cu un ecran mare, butoane usor de tastat si un suport de prindere robust. Garmin ne-a ascultat iar modelul Edge 500 raspunde cerintelor noastre dar si ale multor altora, de la adaugarea vitezei verticale pana la citirea precisa a caloriilor si a temperaturii.”

“Intr-un sport in care fiecare gram si secunda conteaza, Edge 500 ofera date complete si acuratete, “ a precizat Jonathan Vaughters, CEO al Slipstream Sports, LLC, compania de management sportiv care detine Team Garmin. “Edge 500 este instrumentul perfect pentru antrenament si competitii. Descarcarea sesiunilor pe Garmin Connect ajuta la reparcurgerea traseulului. Putem studia statisticile, incercand ca a doua zi sa ne imbunatatim performantele. Permite fanilor nostri si jurnalistilor sa aiba acces la informatiile bicilistilor pentru orice zi.”

Cand este legat de dispozitivul de masurare a ritmului cardiac Garmin, Edge 500 depisteaza micile schimbari ale ritmului inimii si foloseste acele informatii pentru a calcula numarul caloriilor arse. Pentru conceperea lui Edge 500 si a calcularii caloriilor pe baza ritmului cardiac, Garmin a colaborat cu Firstbeat Technologies Ltd., o companie IT finlandeza. Firstbeat este un lider in industria de analiza a ritmului cardiac, specializata in producerea de software-uri pentru utilizatori, care isi pot analiza ritmul cardiac in timpul antrenamentelor si al competitiilor, greutatea si pot accesa aplicatii de monitorizare a stresului.



Ciclistii pot parcurge traseele echipei Garmin, sau descarca, analiza si impartasi curse proprii, accesand Garmin Connect , o comunitate online care reuneste milioane de activitati din intreaga lume. Garmin Connect afiseaza valori precum timpul, distanta, viteza, elevatia si ritmul cardiac. Informatiile sunt redate prin intermediul ilustratiilor, clasamente, rapoarte si o varietate de reprezentari cartografice precum strazi, fotografii si harti in elevatie precum si aplicatia populara Google Earth.

Dispunand de o coneziune USB pentru incarcare rapida si transfer de date eficient, Garmin Edge 500 va fi disponibil la un pret de 175 Euro. Daca in pachet i se alatura si un dispozitiv de masurare a ritmului cardiac si un senzor de viteza si cadenta, pretul lui Edge 500 va fi de 245 Euro.